Zakkroonluchters

Zakkroonluchters

“Franse Sac à Perle”

Het Franse Empire model ook wel Sac à Perle genoemd, is een ietwat peervormig model dat in de volksmond vaak zakkroonluchter wordt genoemd. De antieke zakkroonluchters zijn vaak rijkelijk voorzien van guirlandes, sierornamenten en lichtpunten aan de buitenzijde van de middenring. Vaak wordt gekozen voor nieuwe strak vormgegeven replica-modellen zonder al te veel ’toeters en bellen’.

U vindt bij ons zowel oude als relatief nieuwe exemplaren. Let op, het is onze ervaring dat veel mensen die gecharmeerd zijn van een zakkroonluchter, zich vaak onvoldoende realiseren dat je voor dit type kroonluchter meestal een hoog plafond nodig hebt zeker wanneer je ook onder de lamp door moet kunnen lopen. Neem de moeite om eens te komen kijken, wij dienen u graag van advies als het gaat om het bepalen van de juiste afmetingen in verhouding tot de ruimte waar u een lamp voor zoekt.

NR: 106

NR: 107

NR: 109

NR: 110

NR: 111

NR: 113

Voor meer inspiratie

Wilt u meer foto’s zien maak dan gebruik van de onderstaande witte pijl.

Maak een afspraak

“Maak in werkelijkheid kennis met de magie van kroonluchters”

Als u een afspraak maakt dan weet u zeker dat u het rijk alleen heeft. Afspraken kunnen zowel overdag als op een avond plaatsvinden. Uiteraard kunt u ook gewoon tijdens de vaste openingstijden het Kroonluchteratelier bezoeken.

Vrijdag- en zaterdagmiddag open van 12.00 uur tot 17.00 uur