Maria Theresia kroonluchters

Maria Theresia kroonluchters

“Glazen of kristallen kroonluchters”

U vindt hier een kleine selectie uit ons aanbod Maria Theresia kroonluchters. Vaak ook glazen of kristallen kroonluchters genoemd. De naam Maria Theresia is een verwijzing naar de gelijknamige keizerin van Oostenrijk die in de 18e eeuw de kroonluchter liet ontwerpen. Af en toe komt het voor dat de naam Maria Theresia wordt verward met die van Moeder Teresa maar haar ‘verlichtende bezigheden’ waren van een heel andere orde en interieur was minder haar ding.

Het ijzeren frame van een Maria Theresia kroonluchter wordt voorzien van glazen stroken glas en deze worden met glazen rozetten gefixeerd. De armen worden behangen met glazen of kristallen pegels. Er zijn vele tientallen modellen variërend in grootte, aantal lichtpunten en soorten pegels.

De unieke kroonluchters zijn in Nederland al heel lang populair omdat ze zowel in een modern als in een klassiek interieur prima tot hun recht komen..

NR: 52

NR: 53

NR: 54

NR: 56

NR: 58

NR: 59

Voor meer inspiratie

Wilt u meer foto’s zien maak dan gebruik van de onderstaande witte pijl.

Maak een afspraak

“De magie van kroonluchters”

Als u een afspraak maakt dan weet u zeker dat u het rijk alleen heeft. Afspraken kunnen zowel overdag als op een avond plaatsvinden. Uiteraard kunt u ook gewoon tijdens de vaste openingstijden het Kroonluchteratelier bezoeken.

Vrijdag- en zaterdagmiddag open van 12.00 uur tot 17.00 uur